- Bucatarie: mediteraneana
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare10 minute
-
Timp Gătire1h 10 minute
-
Porții4 Persoane
Melitzanes papoutsakia este o reteta traditionala greceasca care in traducere libera inseamna “pantofi” datorita asemanarii cu acestia. Vinetele umplute cu carne sunt un preparat mediteranean ideal pentru o masa principala fiind delicios datorita combinatiei dintre vinetele coapte, carnea suculenta, branza sarata si prospetimea patrunjelului.
Ingredients
Preparare



Se pregatesc ingredientele necesare conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Taiem vinetele pe jumatate iar in interior fiecarei parti cu un cutit mic facem linii transversale la o adancime de aproximativ 1,5 cm si le ungem cu ulei pe ambele parti



Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem vinetele si le dam la cuptor la 200 grade pentru 30 minute (15 minute pe fiecare parte), treapta din mijloc (fara ventilatie)



Dupa ce au trecut 15 minute, scoatem vinetele de la cuptor si le intoarcem pe cealalta parte si lasam pentru inca 15 minute



Odata ce au trecut cele 30 minute, scoatem vinetele din cuptor si cu ajutorul unei linguri scobim interorul astfel incat sa lasam aproximativ 1 cm de pulpa pe margini



Separat intr-o tigaie punem uleiul si calim ceapa impreuna cu usturoiul, sarea si piperul



Dupa ce s-au calit legumele adaugam si carnea si o gatim si pe aceasta. Puteti folosi orice tip de carne tocata



Adaugam si rosiile peste carne, le amestecam si le lasam 10 minute dupa ce incepe sa fiarba sosul, apoi le luam de pe foc



Umplem vinetele cu compozitia de carne si legume pe care o nivelam si le punem din nou la cuptor la 180 grade (treapta din mijloc) pentru 25 minute



Dupa ce au trecut cele 25 minute, scoatem vinetele si punem peste branza rasa si pe dam din nou la cuptor pentru inca 10 minute. Eu am folosit branza feta greceasca insa puteti folosi orice tip de branza



Scoatem tava din cuptor si presaram patrunjelul peste vinete. Vinetele umplute sunt gata.



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Vinete umplute cu carne si branza (Melitzanes papoutsakia)
Ingredients
Follow The Directions



Se pregatesc ingredientele necesare conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Taiem vinetele pe jumatate iar in interior fiecarei parti cu un cutit mic facem linii transversale la o adancime de aproximativ 1,5 cm si le ungem cu ulei pe ambele parti



Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem vinetele si le dam la cuptor la 200 grade pentru 30 minute (15 minute pe fiecare parte), treapta din mijloc (fara ventilatie)



Dupa ce au trecut 15 minute, scoatem vinetele de la cuptor si le intoarcem pe cealalta parte si lasam pentru inca 15 minute



Odata ce au trecut cele 30 minute, scoatem vinetele din cuptor si cu ajutorul unei linguri scobim interorul astfel incat sa lasam aproximativ 1 cm de pulpa pe margini



Separat intr-o tigaie punem uleiul si calim ceapa impreuna cu usturoiul, sarea si piperul



Dupa ce s-au calit legumele adaugam si carnea si o gatim si pe aceasta. Puteti folosi orice tip de carne tocata



Adaugam si rosiile peste carne, le amestecam si le lasam 10 minute dupa ce incepe sa fiarba sosul, apoi le luam de pe foc



Umplem vinetele cu compozitia de carne si legume pe care o nivelam si le punem din nou la cuptor la 180 grade (treapta din mijloc) pentru 25 minute



Dupa ce au trecut cele 25 minute, scoatem vinetele si punem peste branza rasa si pe dam din nou la cuptor pentru inca 10 minute. Eu am folosit branza feta greceasca insa puteti folosi orice tip de branza



Scoatem tava din cuptor si presaram patrunjelul peste vinete. Vinetele umplute sunt gata.



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu