Vinete umplute cu carne si branza (Melitzanes papoutsakia)

  • Timp preparare
    10 minute
  • Timp Gătire
    1h 10 minute
  • Porții
    4 Persoane

Melitzanes papoutsakia este o reteta traditionala greceasca care in traducere libera inseamna “pantofi” datorita asemanarii cu acestia. Vinetele umplute cu carne sunt un preparat mediteranean ideal pentru o masa principala fiind delicios datorita combinatiei dintre vinetele coapte, carnea suculenta, branza sarata si prospetimea patrunjelului.

Ingredients

Preparare

Pas 1

Se pregatesc ingredientele necesare conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente

Pas 2

Taiem vinetele pe jumatate iar in interior fiecarei parti cu un cutit mic facem linii transversale la o adancime de aproximativ 1,5 cm si le ungem cu ulei pe ambele parti

Pas 3

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem vinetele si le dam la cuptor la 200 grade pentru 30 minute (15 minute pe fiecare parte), treapta din mijloc (fara ventilatie)

Pas 4

Dupa ce au trecut 15 minute, scoatem vinetele de la cuptor si le intoarcem pe cealalta parte si lasam pentru inca 15 minute

Pas 5

Odata ce au trecut cele 30 minute, scoatem vinetele din cuptor si cu ajutorul unei linguri scobim interorul astfel incat sa lasam aproximativ 1 cm de pulpa pe margini

Pas 6

Separat intr-o tigaie punem uleiul si calim ceapa impreuna cu usturoiul, sarea si piperul

Pas 7

Dupa ce s-au calit legumele adaugam si carnea si o gatim si pe aceasta. Puteti folosi orice tip de carne tocata

Pas 8

Adaugam si rosiile peste carne, le amestecam si le lasam 10 minute dupa ce incepe sa fiarba sosul, apoi le luam de pe foc

Pas 9

Umplem vinetele cu compozitia de carne si legume pe care o nivelam si le punem din nou la cuptor la 180 grade (treapta din mijloc) pentru 25 minute

Pas 10

Dupa ce au trecut cele 25 minute, scoatem vinetele si punem peste branza rasa si pe dam din nou la cuptor pentru inca 10 minute. Eu am folosit branza feta greceasca insa puteti folosi orice tip de branza

Pas 11

Scoatem tava din cuptor si presaram patrunjelul peste vinete. Vinetele umplute sunt gata.

Pas 12

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.